About

Met een fotograferende opa (van moederskant) en een fotograferende vader zit het fotograferen Hans Krudde (1960) in de genen. En hoewel hij al vanaf zijn 14e een eigen doka had en er dagelijks op uit trok met zijn Praktika spiegelreflex, maakte hij in eerste instantie van zijn andere grote passie ‘paarden’ zijn beroep.

Naast zijn werk in het dierverzorgings- en paardenhouderijonderwijs bleef hij fanatiek fotograferen. In 2009 maakte hij de weloverwogen keuze voor fotografie als hoofdberoep en het lesgeven als nevenactiviteit. Tijdens zijn studie aan de FotoVakSchool bezorgde zijn ervaring en achtergrond hem reeds zijn eerste publicaties in outdoor-lifestyle magazines als Landleven, Naober en Veluweleven.

Hans fotografeert voor media, bedrijven en particulieren. Met veel oog voor sfeer, detail, emotie en verhaal maakt hij portretten en reportages.

In zijn werk is zijn achtergrond, opgegroeid op het Achterhoekse platteland en werkzaam in het agrarisch onderwijs, onmiskenbaar aanwezig. Zijn sfeervolle fotografie is het resultaat van zijn talent om licht te zien en vast te leggen enerzijds en veel ervaring anderzijds.

Daarnaast benut hij met veel plezier zijn onderwijservaring door cursussen fotografie te geven, onder meer op middelbare scholen en aan particulieren (op maat) zowel vanuit zijn eigen bedrijf als voor gerenommeerde cursuscentra .

Tussen al deze bedrijven door is er ruimte voor vrij werk, hij gaat dan op zoek naar landschappen, objecten of personen die hem boeien om ze vervolgens op geheel eigen wijze vast te leggen. In zijn eerste studiejaar aan de FotoVakSchool werd Hans’ werk al gelabeld met een ‘typische Krudde’; een mooi compliment voor iemand die zich wil onderscheiden met zijn fotografie.

Hans exposeerde onder andere in het ACEC in Apeldoorn, de kunstkelder in Putten en in Het Huis der Provincie in Arnhem. Jaarlijks neemt hij deel aan de Atelierroute in Putten met nieuw werk.

SCREAMing zelfportret

All pictures © Hans Krudde Fotografie

twitterfacebook